Arbo- en bedrijfsartsen

Arbo- en bedrijfsartsen dragen vanuit hun brede vakgebied bij aan gezonde en veilige arbeidsomstandigheden en doen dat in samenwerking met preventiemedewerkers, verzuimco├Ârdinatoren, ondernemingsraad en andere (in- en externe) deskundigen.

Het wordt de laatste jaren steeds meer duidelijk, dat vergrijzing en veroudering niet alleen gevolgen heeft voor de volksgezondheid, maar ook voor de arbeidsmarkt, (de kosten van) verzuim en de belangrijke bijdrage (van vooral vrouwen) aan de informele (mantel)zorg.

Dat zijn in veel gevallen vrouwen in de leeftijd 45-60 jaar. De levensfase waarin zij zitten heeft namelijk een grote impact op haar leven en welzijn en op haar naaste (werk)omgeving. Met de combinatie van werk, kinderen in de puberteit en zorg voor hun ouders, is het werk vaak de eerste plek waar uitval dreigt als overgangsgerelateerde klachten zich aandienen. Zij melden zich ziek, terwijl ze dat niet zijn. De overgang is een gezond, natuurlijk proces, dat bij 80% van de vrouwen matige tot ernstige fysieke en mentale klachten met zich meebrengt.

 

Eerstvolgende datum geaccrediteerde bijscholing:

Maandag 28 mei 2018. Klik hier voor het programma.

Aanmelden kan via academie@studiovrouw.nl

 

> Huisartsen

> HR-professionals

> Vitaliteitscoaches